Het licht is er sfeervol gedimd, op tafel branden kaarsjes en er klinken Franse chansons. Een aardig uitgangspunt voor een romantisch avondje uit. Alles in Le Bouchon d’en Face, gelegen in de Wycker Brugstraat in het trendy stadsdeel Wyck, ademt Frankrijk. Of beter gezegd: Lyon, want Le Bouchon d’en Face heeft de uitstraling van een Lyonnaise bistrot (in de Franse hoofdstad van de gastronomie ‘bouchon’ genoemd; vandaar ook de naam).
Plezier
Het smalle restaurant, dat ver doorloopt naar achteren, voert een authentieke Franse menukaart vol klassieke Franse bistrogerechten, waaronder steak tartare, confit de canard, escargots en bouillabaisse. Aan alles is te merken dat chef Puck…. met plezier achter het fornuis staat. Wat onder meer te proeven is aan de onovertroffen bavette grillée met morillesaus, die we ook al van zijn voorganger Gyan Vliegen kenden. Een ander hoogtepunt van de kaart: tartare de thon et crevettes grises (tartaartje van verse tonijn en Hollandse grijze garnalen). De croquettes de crevettes (de ambachtelijke garnalenkroketten met tartaarsaus) zijn wellicht de lekkerste die in Maastricht te krijgen zijn. Veel mensen komen ervoor terug.Ongedwongen
De charcuterie wordt vers gesneden met de snijmachine op de bar. De ongedwongen Franse sfeer komt overal terug, van de menukaart tot in het speels ontworpen interieur.Bouchon d’en Face opende in het najaar van 2013 haar deuren en is sindsdien niet meer weg te denken uit de stad. De lezers en de vakjury van het Frankrijk-magazine Leven in Frankrijk riepen het restaurant in 2015 uit tot het ‘Fijnste Franse restaurant beneden de rivieren’.