$show=/p/aanbod.html

$show=/p/aanbod.html

$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

$type=ticker$cls=4$c=9$show=home

$show=home

Le Bouchon d’en Face te gast in brasserie Paul Bocuse

Maastrichts restaurant viert vijfjarig bestaat in de bakermat van de bouchons 

Le Bouchon d’en Face vierde in oktober 2018 zijn eerste lustrum. Om die mijlpaal extra luister bij te zetten, bracht het team van 'De Bouchon' een bezoek aan Lyon. Samen met een aantal relaties en vaste gasten van de zaak.

Lyon, de Franse 'hoofdstad van de smaak' - en tevens de bakermat van de bouchons, zoals de veelal kleine restaurantjes in het schilderachtige middeleeuwse Vieux Lyon ook wel worden genoemd - is een toeristische bestemming die elke rechtgeaarde lekkerbek ten minste één keer in zijn leven moet hebben bezocht. In elke straat en in elk steegje van de prachtige oude stad, vind je wel een of meerdere zaken waarvan het bekijken van de menukaart alleen het het water in de mond doet stromen.

Drie Michelinsterren

Een bezoek aan la capitale de la gastronomie Française is niet compleet zonder een bezoek aan een van de brasserieën van de legendarische Franse topkok Paul Bocuse, die in januari 2018 op 91-jarige leeftijd overleed. Bocuse, de meest invloedrijke kok van de twintigste eeuw, had met zijn restaurant L'Auberge Du Pont de Collonges, in de buurt van Lyon vijftig jaar lang drie sterren in de Michelingids.

In de driesterrenzaak ben je een klein vermogen kwijt bent als je er wilt lunchen of dineren. Maar het imperium van Bocuse, de grondlegger van de nouvelle cuisine, omvat ook zeven andere restaurants en brasseriën. Het verschil tussen beide categorieën is lang niet altijd even duidelijk. Ze hebben in elk geval met elkaar gemeen dat je je er voor een redelijk bedrag te goed kunt doen aan traditionele Franse gerechten, zoals in het geval van Brasserie Le Nord, waar het Maastrichtse gezelschap vriendelijk werd ontvangen. Op het menu stond onder meer Poulet de Bresse 'Miéral' à la Crème et aux Champignons, een van roomboter vergeven gerecht met als hoofdingrediënt de beste kippenbillen die in heel Frankrijk te vinden zijn.

De pot lyonnais

De grootmeester van de Franse keuken mag dan helaas niet meer onder ons zijn, zijn keukenteam zorgt er wel voor dat zijn nagedachtenis voortdurend levend wordt gehouden. Zo is zijn beeltenis terug te vinden op de menukaart en op de pot lyonnais, de typische wijnfles met een inhoud van 46 centiliter die je eigenlijk alleen tegenkomt in Lyon. De qua inhoud afwijkende bouteille - er zit een bodem in van zo'n vijf centimeter dik - vertelt een belangrijk stuk culinaire geschiedenis. Voordat Lyon een droombestemming werd voor lekkerbekken was de stad die menig vakantieganger voorbijraast op weg naar het nog veel zonniger zuiden een industriestad waar onder op hoogstaande wijze zijden werd vervaardigd. 

Omdat fabrieksarbeiders in die tijd deels in wijn werden uitbetaald, besloten de werkgevers om van elke halve liter uitbataalde wijn vier centiliter voor zichzelf te houden, zodat ze zelf ook op fiscaal-vriendelijke wijze een slok konden nemen. Tijdens het bezoek van Le Bouchon d'en Face werd overigens niet gekeken op een centilitertje meer of minder. De ene na de andere pot gevuld met adequate Côte du Rhône wijn - zowel rood als wit - en een beeltenis van een lachtende Paul Bocuse verscheen op de klassiek gedekte tafels.

Uiteraard nam het team van Le Bouchon d'en Face de gelegenheid te baat om zich te laten vereeuwigen met de collega's van Brasserie du Nord, die na de toch niet al te lichte maaltijd nog een verrassing in petto bleken te hebben voor de Limburgse gsten: gaufres au chocolat. Uiteraard gebakken in heel veel boter.

$show=/p/over-ons.html$type=one$l=1$c=5$m=0$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/over-ons.html

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/faq.html

$show=/p/referenties.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/aanbod.html$type=two$h=400$m=0$rm=1$sn=0$c=10$rm=0$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

$show=home

Naam

aanbod,10,faq,4,in de kijker,18,nieuws,27,nieuwsbrief,1,over ons,3,
ltr
item
Bouchon d'en Face | Maastricht: Le Bouchon d’en Face te gast in brasserie Paul Bocuse
Le Bouchon d’en Face te gast in brasserie Paul Bocuse
https://1.bp.blogspot.com/-22uYeTKF8os/XHLm-ISB5-I/AAAAAAAAByo/NWQ5P7zX2Ssk7dKyjj4GtycBTdnpwfysACLcBGAs/s640/bouchon%2Blyon.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-22uYeTKF8os/XHLm-ISB5-I/AAAAAAAAByo/NWQ5P7zX2Ssk7dKyjj4GtycBTdnpwfysACLcBGAs/s72-c/bouchon%2Blyon.jpg
Bouchon d'en Face | Maastricht
https://www.bouchondenface.nl/2019/02/le-bouchon-den-face-te-gast-in.html
https://www.bouchondenface.nl/
https://www.bouchondenface.nl/
https://www.bouchondenface.nl/2019/02/le-bouchon-den-face-te-gast-in.html
true
7052757620116815467
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy