Laden...
Naar Facebook

Dichtbij.nl Opening 3 oktober 2013

Bouchon d'en Face: stukje Lyon in WyckHet is de place tot be voor een romantisch avondje, want er brandt nauwelijks licht en er klinken Franse chansons. En eten kun je er als de beste, althans als we op de naam en de menukaart moeten afgaan. Bouchon d’en Face, de jongste gastronomische aanwinst van Maastricht aan de Wycker Brugstraat, heeft in alles de uitstraling van een Lyonnaise bistrot (ter plekke ook bouchon genoemd) en ook de gerechten zijn er Frans. Zo eet je er steak tartare, escargots en bouillabaisse. Net wat anders dus dan de hamburger, saté en de kop tomatensoep die in tal van Maastrichtse eetcafés als specialiteiten op het menu staan.

Yves Mullenders – tevens uitbater van Stadscafé Lure aan de Grote Looiersgracht – is trots op de typisch Franse uitstraling van zijn nieuwe zaak, die hij samen met zijn vriendin Françoise Oostwegel creëerde. Als product designer is zij verantwoordelijk voor de aankleding van de zaak.

Wie nog mocht twijfelen aan het Franse gehalte van de vooralsnog enige echte Maastrichtse bouchon, zou eens te rade moeten gaan bij Camille Oostwegel. De gastronoom, kasteelheer en al weer heel wat jaren consul van Frankrijk, woonde in zijn jonge jaren in 'La douce France'. Hij verdiende daar het schamele bedrag van 500 Franse francs per maand, net genoeg om zich een keer per week een etentje te kunnen permitteren in een echte Lynonese bouchon met ‘maman’ achter het fornuis.

Bron: www.dichtbij.nl

×